Ayırt Edici Özelliği

Fıstık
Ağustos ayının ilk haftasında daha yeni yeni olgunlaşan ve halk arasında "firik veya boz-iç" diye tabir edilen, 1 kilosunda 110-170 gr fıstık içi veren, koyu yeşil renkli, aroması yoğun Antep fıstığı. Antep baklavası, imalat tarzı ve kullanılan Antep fıstığı ile ülke genelindeki ünü ile Gaziantep vilayeti ile özdeşleşmiştir. Antep baklavasında kullanılan Antep fıstığı Gaziantep yöresine özel bir üründür.

Sade yağ
Keçi ve koyun sütünden elde edilmiş ve tuz ve diğer içeriğinden arınarak %99.9 yağ barındıracak şekilde hazırlanmış tereyağı.

Kaymak
Keçi, koyun veya inek sütünün 105-108 C°ye kaynatılıp, içine yine bölgeden elde edilen irmik katılarak elde edilir.( 1000 gram süte 100 gr irmik)

Un
Sert buğdaydan elde edilmiş un

Pişirme
30-45 dakika sürekli çevrilerek, 200-300 C° da, tercihan meşe odunu ağacının ateşinde, taş (zeminli) fırınlarda pişirilmesi