Üretim Süreci














Hamur kesilerek merdane ile bazı haline getirilir.











Bazı oklava ile açılır.











Çok ince açılan yufkalar tepsiye serilmek için hazırlanır.











Yufkalar tepsiye serilir.











Yufkalar tepsinin boyutuna göre kesilir.











Kalan yufkalar küçük parçalara ayrılır.











2 adet sağlam yufka yağlanmış tepsiye serilir.











Üzerine parça yufkalar serilir.











Üzerine kaymak serilir.











Kaymağın üzerine bol antep fıstığı serpilir.











Fıstığın altından kaymak görülmemelidir.











Kenardaki yufkalar fıstığın üzerine doğru serilir.











Parça yufkalar fıstığın üzerine 15 - 20 kat serilir.











Parça yufkaların üzerine 12 kat sağlam yufka serilir.











Tepsinin kenarları çevrilir.











İsteğe göre değişik şekillerde dilimlenir.











Sade yağ dilimlenen baklavaya sıcak halde dökülür.











Bir süre bekletilerek fırında pişirilir.











30 - 40 dakikadan sonra fırından çıkarılır.











Şerbet sıcak olarak fırından çıkan tepsiye dökülür.